Nahradia demokrati Bidena? Čo vieme a nevieme o zdravotnom stave prezidenta USA

Chcete šokujúce porovnanie? Bill Clinton, ktorý opustil prezidentský úrad USA v roku 2001, je mladší ako obaja súčasní kandidáti na post v Bielom dome. Clinton má 77 rokov, Donald Trump čerstvých 78 rokov a Joe Biden 81 rokov. Najmä Bidenov duševný stav je predmetom ostrých polemík. Najnovšie vznikli kvôli záberom zo stretnutia lídrov krajín G7.

Joe Biden Joe Biden. Foto: TASR/AP

Je na nich vidieť, ako štátnici sledujú zoskok parašutistov a tlieskajú im. Joe Biden sa zrazu vzdiali od skupiny a začne sa pozerať na druhú stranu. Trápnu situáciu vyrieši až hostiteľka samitu, talianska premiérka Giorgia Meloniová, ktorá amerického prezidenta nasmeruje správnym smerom.

Video bolo označené za falošnú správu, údajne manipulatívne zostrihané a dezinformačné. V plnej verzii je údajne vidieť, ako sa Biden otáča, aby sledoval iného výsadkára, a nie preto, že by bol zmäteným starcom. A áno, v dlhšej verzii sa Biden skutočne otočil k vojakovi skladajúcemu padák na zemi a ukázal mu palec hore. Ale kontext nie je oveľa lepší.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.