Francúzsko bez tváre a Anglicko bez farby, prekvapením je Rakúsko

Podľa mnohých boli najväčšími favoritmi Eura. V Nemecku však nekráčali v skupine ako šampióni. Francúzsko a Anglicko dali len po dva góly. Ich cesty sa v programe šampionátu rozchádzajú. Naraziť na seba môžu až vo finále.

France v Poland - UEFA EURO 2024, Dortmund, Germany - 25 Jun 2024

Na to by však po skončení skupín C a D stavil iba málokto. Francúzi s veľkou ofenzívnou silou ešte neskórovali z hry. Dva góly, jeden vlastný a jeden penaltový, im stačili na päť bodov, nie však na prvé miesto, ktoré uchmatlo Rakúsko.

Silná obrana, nevýrazný útok

Didier Deschamps sa po marcovej prehre s Nemeckom (0:2) a ďalších dvoch inkasovaných góloch od Čile (3:2) sústredil pred Eurom na zvýšenie obrannej kvality a defenzívnej istoty. Pomohlo mu zaradenie stopéra Arsenalu Williama Salibu. Francúzi odvtedy nedostali gól z hry v piatich zápasoch za sebou.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.