Odstúpte z prezidentských volieb, vyzýva Bidena New York Times. Ste len tieňom veľkého politika

profimedia-0885597057 Ilustračné foto: Profimedia.sk

Redaktori denníka New York Times vyzvali úradujúceho amerického prezidenta Joea Bidena, aby odstúpil z novembrových prezidentských volieb, v ktorých sa plánoval uchádzať o znovuzvolenie v súboji s jeho predchodcom a republikánskym kandidátom Donaldom Trumpom.

Výzva obsiahnutá v úvodníku jedného z najznámejších západných médií prichádza v reakcii na debatu prezidentských kandidátov v CNN. Bidenov výkon v nej vystrašil aj demokratických predstaviteľov a začali sa objavovať výzvy na jeho náhradu.

NYT: Už nie je tým mužom, ktorým bol pred štyrmi rokmi

„Biden nie je tým mužom, ktorým bol pred štyrmi rokmi,“ napísal NYT s odkazom na výsledok predchádzajúcich volieb, keď súčasný šéf Bieleho domu porazil Trumpa. Redakčná rada následne opísala demokratického kandidáta ako „tieň veľkého verejného činiteľa“.

„Nezvládal vysvetliť, čo by dosiahol v druhom volebnom období. Nezvládal reagovať na provokácie Trumpa. Nezvládal brať Trumpa na zodpovednosť za jeho klamstvá, zlyhania a mrazivé plány. Neraz nezvládal dostať sa na koniec vety,“ píše sa v úvodníku.

„Nie je dôvod, aby strana riskovala stabilitu a bezpečnosť krajiny tým, že by nútila voličov vybrať si medzi nedostatkami Trumpa a nedostatkami Bidena,“ poznamenali redaktori, pričom ocenili doterajšie pôsobenie úradujúceho prezidenta.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Pokračovaním súhlasíte s aktualizovanými  Podmienkami k ochrane súkromia a Všeobecnými obchodnými podmienkami