Neočakávaná nuda Modrých a Ronaldove slzy

Žiadny francúzsky hráč ešte na Eure neskóroval z hry, ale mužstvo „Generála“ Deschampsa je už v štvrťfinále. Gól nedal ani Ronaldo. Po nepremenenom pokutovom kope sa rozplakal. Portugalsko však nedovolilo slovinskú senzáciu. 

Portugal v Slovenia - UEFA Euro 2024 - Round of 16 - Frankfurt Arena Cristiana Ronalda utešujú po tom, čo počas zápasu so Slovinskom na Euro 2024 nepremenil penaltu. Foto: Profimedia.sk

Francúzsko ponúka málo. Futbalovo azda najmenej z piatich veľkých šampionátov, na ktorých ho viedol Didier Deschamps. Sála z neho istota, sila, je pevné vzadu, veď ešte neinkasovalo gól z hry.

Na súperovej polovici je to však largo, možno andante. A futbalový fanúšik čaká, keby príde aspoň moderato a či sa priblíži allegro. Tempo Modrých je ubíjajúce. Pritom silné mužstvo má určite na viac, ako ponúka. Neprepína do vyšších obrátok a osemfinále nevybočilo z doterajšieho rámca.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Kliknite na tlačidlo Poslať email a obdržíte odkaz na registráciu. Tým súhlasíte s obchodnými podmienkamiochranou súkromia.