Na koaličnej rade po lete otvoria zavedenie potratovej tabletky. Smer: Zatiaľ to nie je téma

Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková prisľúbila, že Hlas bude navrhovať zavedenie potratovej tabletky pre ženy do siedmeho týždňa tehotenstva a iba v zdravotníckom zariadení. Túto tému však budú vládne strany riešiť najskôr na koaličnej rade.

Kontrolný deò predsedu vlády SR Roberta Fica na Ministerstve zdravotníctva SR Zuzana Dolinková. Foto: Pavel Neubauer/TASR

Poslanec Smeru Tibor Gašpar pre Štandard povedal, že strana zaujme k návrhu stanovisko, až keď bude na koaličnej rade predložený konkrétny návrh. „V tejto chvíli by som ešte žiadne stanovisko nedával,“ uviedol Gašpar.

O návrhu zaviesť potratovú tabletku informovala Dolinková koncom júna na Hodine otázok v parlamente. Poslankyňa Ingrid Kosová (PS) sa jej pýtala, kedy podpíše vyhlášku umožňujúcu medikamentóznu interrupciu a obíde tým koaličnú radu, keďže sa viackrát verejne vyjadrovala za povolenie takejto interrupcie.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.