Ruský útok na ukrajinské mestá z 8. júla mohol stáť až štvrť miliardy dolárov, odhadujú médiá

Ruský útok na ukrajinské mestá z 8. júla mohol stáť až štvrť miliardy dolárov, odhadujú médiá. Kremeľ deklaroval, že na územie pod správou Kyjeva vystrelil celkovo 38 striel. Ich presná hodnota zatiaľ nie je známa.

APTOPIX_Russia_Ukraine_War483535056115 Ruské sily uskutočnili v pondelok rozsiahle raketové útoky na rôzne ukrajinské mestá vrátane metropoly Kyjev. Úrady hlásili z rôznych častí krajina najmenej 20 obetí na životoch. Foto: TASR/AP

Počas útoku bola použitá napríklad hypersonická balistická raketa Ch-47M2 Kinžal, štyri strely systému Iskander-M a desiatky ďalších rakiet rôznych typov.

Ukrajinská protivzdušná obrana údajne zneškodnila tri desiatky striel vystrelených ruskou armádou, pričom ich celková hodnota je odhadovaná na úrovni 160 až 250 miliónov amerických dolárov.

(ukrajinská pravda)


Pápež v decembri vymenuje 21 nových kardinálov
Pápež v decembri vymenuje 21 nových kardinálov. Pápež František v nedeľu oznámil vymenovanie 21 nových kardinálov katolíckej cirkvi. Zhromaždenie známe ako konzistórium sa uskutoční 8. decembra, uviedol počas týždennej poludňajšej modlitby na Námestí svätého Petra. Vymenovanie kardinálov je zvyčajne každoročnou udalosťou, ktorá…
Prejsť na článok