Zbierka primárky, ktorá kritizovala Dolinkovú, zabrala. Detská nemocnica v Košiciach sa rozšíri

Vláda schválila projekt nadstavby Detskej fakultnej nemocnice Košice. Stalo sa tak mesiac po tom, čo iniciatívu vzala do vlastných rúk tamojšia primárka, ktorá pre svoje oddelenie vyzbierala 330-tisíc eur.

Snímka obrazovky 2024-07-10 o 11.32.38 Zuzana Dolinková (Hlas). Foto: Pavel Neubauer/TASR

Detská fakultná nemocnica Košice slúži ako špecializované pracovisko pre celé východné Slovensko – teda 1,6 milióna obyvateľov. Disponuje kapacitou 240 lôžok, čo pre toľko pacientov dlhodobo nestačí.

Napríklad oddelenie detskej onkológie má k dispozícii iba 16 lôžok, čo nepostačuje pre pacientov, nieto pre rodičov pri hospitalizácii s dieťaťom, na čo majú zákonný nárok. Aj štyri osoby (dvaja pacienti a rodičia) sa tiesnia v miniatúrnych izbách, hoci deti vylučujú cytostatiká [lieky, ktoré ničia nádorové bunky, pozn. red.] močom, stolicou, potom i zvratkami. Chýba aj klimatizácia a filtre na rozhraní chodieb a izieb, ktoré sú nevyhnutné pre deti so zníženou imunitou po podaní cytostatík.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.