Prehľad trhov: Situácia sa značne komplikuje, čo počas leta nie je nikdy dobré znamenie

V dobe dovoleniek sú trhy väčšinou v pokojovom režime. Teraz však máme presný opak. Môže za to politická situácia, geopolitické nebezpečenstvo a prísna menová politika. Keď si spočítame tieto tri faktory, malo by nás prekvapiť, prečo sa stále veľké množstvo akcií obchoduje blízko svojich historických maxím.

Google Wiz Offer Google. Ilustračné foto: TASR/AP

Investori zmenili svoju náladu. Akonáhle sa ukázalo, že túžobne očakávané prvé zníženie sadzieb sa blíži niekoľko mesiacov, začali prehodnocovať riziká. Technologické akcie ustupujú a investori sa zameriavajú skôr na malé firmy s dobrými fundamentmi. Defenzívne akcie sú dnes väčšinou podhodnotené, pretože ležali mimo záujmu známych a mediálnych investorov. Bohužiaľ, ide o značné zjednodušenie situácie na trhu, pretože by bolo jednoduché si myslieť, že ide o obyčajnú sektorovú rotáciu. V hre je viac vplyvov.

Odstúpenie Joea Bidena z hry

Joe Biden vzdal zápas o nový prezidentský mandát kvôli zdravotnému stavu. Pre mňa osobne zostáva otázka, ako je možné, že človek, ktorý evidentne nie je schopný viesť politickú kampaň, je schopný riadiť najmocnejší štát na svete.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Pokračovaním súhlasíte s aktualizovanými  Podmienkami k ochrane súkromia a Všeobecnými obchodnými podmienkami