Prehľad trhov: Americké HDP odvrátilo silnejší pokles trhov. Bude to však stačiť?

Práve prebiehajúca výsledková sezóna nás utvrdzuje v tom, že investori sú naozaj veľmi nároční, čo sa týka očakávaní od firiem. Dobré čísla nestačia. Výhľad musí byť pozitívny. To je však do značnej miery zavádzajúce.

Portrait of worried young businessman with cell phone in front of Stock Exchange, New York City, USA Wall Street. Ilustračné foto: Profimedia.sk

Ako je možné mať dnes nejaké istoty v dnešnom svete? Pred pár dňami sa zdalo, že o novom americkom prezidentovi je rozhodnuté a že Francúzsko sa rúti do priepasti. Stačí kontroverzne začať olympijské hry a už sa nehovorí o ničom inom. To neznamená, že problémy prestali existovať. Francúzsko nemá vládu a štátny dlh rastie. V tomto štýle by som mohol pokračovať ešte dlho.

Je teda logické, že firmy nemôžu svojim akcionárom sľúbiť, že koniec roka bude bez problémov. Skôr naopak. Je lepšie teraz hovoriť o problémoch a na konci roka akcionára prekvapiť. To nič nemení na tom, že situácia na trhu je veľmi napätá. Trvalo viac ako 361 dní, kým sme opäť zažili, že index S&P 500 stratil viac ako 2 percentá za jeden deň. Index Nasdaq dokonca počas jedného dňa stratil cez 4 percentá. Aké sú dôvody tohto poklesu?


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.