Rozmanitosť musí byť. A čo s tým má spoločné atentát na Trumpa

Kamala Harrisová nie je dobrou rečníčkou. Jej verejné vystúpenia sú dokonca také zarážajúco slabé, že na sieťach pre to vznikla samostatná jazykovo-humoristická kategória. Občas však aj Harrisová hovorí celkom zrozumiteľne. Nemôže byť napríklad pochýb o jej názore na "rovnosť výsledkov".

Election 2024 Trump Donald Trump po atentáte. Foto: TASR/AP

Pred niekoľkými dňami ktosi na sociálnej sieti X oprášil viceprezidentkin výrok z jesene 2020, a to, že „spravodlivé zaobchádzanie znamená, že všetci skončíme na rovnakom mieste“. Rovnosť výsledku neznamená rovnosť podmienok, teda usporiadanie štartovacej čiary pre rôznych ľudí tak, aby vykročili s porovnateľnou záťažou. Rovnosť výsledkov znamená zvýhodňovanie a odmeňovanie na základe politiky identít – a znevýhodňovanie a trestanie tých, ktorí do umelo zvýhodňovanej skupiny nepatria.

Harrisovej vyjadrenie zaktualizoval atentát na Trumpa – a potvrdil jeho vrodenú hlúposť. Hovoríme, neprekvapivo, o záberoch, ktoré dokumentujú zúfalo neprofesionálne správanie agentiek tajnej služby bezprostredne po atentáte, na rozdiel od ich mužských kolegov. Je zrejmé, že ich zamestnali na základe kvót, nie kvalifikácie.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.