Útok na Kurskú oblasť môže byť pre Ukrajinu príliš bolestivý marketing

Ofenzíva Ukrajiny na Kurskú oblasť v Rusku sa podľa všetkého stáva dvojsečnou zbraňou. A ublížiť môže viac tomu, kto ju má v rukách, než tomu, na koho mieri. Píše Tomáš Dugovič.

The situation in the Kursk region after the shelling of the Ukrainian Armed Forces. Zničený ruský vojenský konvoj v Kurskej oblasti, ilustračný obrázok. Foto: Profimedia.sk

Ukrajinci sa už niekoľko dní vezú na vlne optimizmu, ktorú vyvolala relatívne úspešná ofenzíva ich ozbrojených síl v Kurskej oblasti v Rusku.

Vojskám kontrolovaným Kyjevom sa podľa viacerých hodnotení na oboch stranách podarilo obsadiť 28 dedín, preniknúť asi 30 kilometrov hlboko na územie útočníka a obsadiť zhruba tisíc štvorcových kilometrov plochy.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.