CDU je teraz do veľkej miery prázdnou schránkou

Dr. Erika Steinbachová je politickou veteránkou nemeckej politiky. Narodila sa v roku 1943 v Západnom Prusku. Viac ako 40 rokov bola členkou CDU a 27 rokov poslankyňou Bundestagu, vrátane členstva vo výkonnom výbore CDU. Na protest proti migračnej politike vtedajšej kancelárky Angely Merkelovej stranu za veľkých fanfár verejnosti opustila.

Erika Steinbachová. Foto: Profimedia.sk Erika Steinbachová. Foto: Profimedia.sk

Teraz má Erika Steinbachová 80 rokov, ale politika ju v žiadnom prípade neomrzela a dnes ako členka AfD a predsedníčka politickej Nadácie Desiderius Erasmus, ktorá je s touto stranou spriaznená, bojuje za návrat konzervatívnych hodnôt a postojov do nemeckej politiky, ale aj proti niekedy nezákonnému vylučovaniu AfD z diskurzu.

Počas svojej politickej kariéry sa zasadzovala za ľudské práva, náboženskú slobodu, právo na život nenarodených detí a jasné zásady, ktoré ju viedli k zmene strany aj cirkvi. Ako dlhoročná predsedníčka „Zväzu vyhnancov“ sa vždy zasadzovala za uznanie osudu vyhnaných a vysídlených Nemcov z území neskôr okupovaných Ruskom. V Poľsku preto svojimi názormi dráždi, v Nemecku je pre CDU na obtiaž. Sama o sebe však hovorí: „Som optimistka.“


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Kliknite na tlačidlo Poslať email a obdržíte odkaz na registráciu. Tým súhlasíte s obchodnými podmienkamiochranou súkromia.