Hokejisti si v Bratislave splnili povinnosť. Strelecky sa presadili aj hráči z KHL

Slovenskí hokejoví reprezentanti postúpili na zimné olympijské hry 2026, keďže na kvalifikačnom turnaji v Bratislave nedopustili prekvapenie na svoj účet a nad trojicou papierovo slabších tímov zvíťazili.

Kazachstan - Slovensko Slovenskí hokejoví reprezentanti sa radujú po víťazstve v záverečnom kvalifikačnom zápase D-skupiny na zimné olympijské hry 2026 Kazachstan - Slovensko. Foto: Martin Baumann/TASR

Domáci hokejisti boli jasným favoritom finálového turnaja kvalifikácie o postup na ZOH v Taliansku a túto pozíciu aj potvrdili. Nad Rakúskom vyhrali 2 : 1, s Maďarskom si poradili 7 : 3 a Kazachstan na záver zdolali 3 : 1. V štvorčlennej tabuľke teda skončili na prvom mieste a získali jedinú miestenku pod päť kruhov.

Hovorí sa, že dnes už hokej vedia hrať všetci a na krátkych turnajoch sa často udejú aj väčšie či menšie prekvapenia. Netreba sa po ne vracať ďaleko do histórie, veď napríklad Rakúsko na tohtoročných majstrovstvách sveta v Česku uchmatlo bod Kanade a zdolalo Fínsko. Kazachstan zase na šampionáte vlani vyhral nad Slovenskom.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.