Investori sa neboja Slovensku požičiavať. Napriek búrlivému roku je cena nového dlhu nižšia

Hoci sa už istý čas hovorí o zlom stave slovenských verejných financií a o tom, že staronová vláda naďalej vedie štát gréckou cestou, zdá sa, že súkromní investori radikálny pesimizmus nezdieľajú.

Výjazdové rokovanie 41. schôdze vlády SR v Zákamennom Na snímke minister financií SR Ladislav Kamenický. Foto: Daniel Stehlík/TASR

Základným bolehlavom, s ktorým sa už niekoľko mesiacov pasuje vládna garnitúra, je štátny rozpočet na ďalší rok. Rezort financií na čele s ministrom Ladislavom Kamenickým chystá viacero konsolidačných opatrení, v ktorých zatiaľ evidentne nepanuje v rámci koalície zhoda, keďže dosiaľ sa verejnosť takmer žiadne konkrétne kroky nedozvedela.

Rozpočet na ďalší rok nie je ľahké zostaviť najmä pre to, že si mnohí zvykli na vysoké výdavky a fungovanie na dlh. Uťahovať si opasky sa teraz nechce žiadnej zainteresovanej strane.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.