Košice sa rozrastajú o novú mestskú štvrť. Mesto schválilo prenájom pozemkov za euro

V Košiciach vzniká na mieste bývalých tlačiarní nová mestská štvrť. Mesto schválilo prenájom pozemkov za jedno euro ročne, čím podporilo výstavbu komunikácií. Projekt však vyvoláva otázky o vplyve na dopravu, cenu a kvalitu života v oblasti.

Watsonova Košice Najvyššia budova môže mať maximálne 15 poschodí. Foto: watsonova.sk

Projekt WatsoNova, situovaný na okraji centra Košíc, je zameraný na premenu rozsiahlej oblasti bývalých Východoslovenských tlačiarní na modernú štvrť. Plocha sa nachádza v mestskej časti Sever a je ohraničená ulicami Watsonova, Festivalové námestie a Stará spišská cesta.

Táto lokalita je už v súčasnosti obklopená administratívnymi budovami, parkovacími plochami, amfiteátrom a rodinnými domami. Celkové náklady na projekt sú odhadované na približne 50 miliónov eur.

Od priemyselných brownfieldov k modernej štvrti


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.