Českí hasiči pre vodu evakuovali 125 ľudí, Masarykova univerzita posiela študentov domov

Rieka Morava dosiahne podľa modelácií v piatok tretí stupeň povodňovej aktivity. Vodohospodári hľadajú miesta, keby by ju mohli vypustiť. Ak sa neriadene vyleje z koryta, zasiahne aj obydlia na Záhorí.

Snímka obrazovky 2024-09-13 o 11.33.16 Voda pri sútoku Dunaja a Moravy zaplavila časť Slovanského nábrežia pod hradom Devín v Bratislave 25. decembra 2023. Foto: Dano Veselský/TASR

Hoci meteorológovia už od stredy bijú na poplach, na území Slovenska sa zatiaľ nič vážne nedeje. Zmeniť sa to má nasledujúcich 24 hodín, počas ktorých spadne 50 až 110 milimetrov zrážok.

Prvé náznaky už dopoludnia vidieť v okrese Malacky a Senica. Tie sú spolu so Skalicou a Myjavou v skupine, pre ktorú vydal Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) výstrahy tretieho stupňa pred dažďom.

Popoludní nastane zhoršenie


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.