Na scéne sa objavujú prví možní súperi primátora Matúša Valla

Polčas druhého funkčného obdobia bratislavského primátora a pôsobenia jeho tímu na magistráte hlavného mesta sa pomaly blíži. Je dobré bilancovať, no ešte lepšie je pozrieť sa na jeho možných rivalov. Začínajú sa totiž objavovať prvé mená.

Matúš Vallo Matúš Vallo. Foto: Jaroslav Novák/TASR

Výsledky komunálnych volieb v roku 2022 viacerých prekvapili. Možno ani nie tak výhrou Matúša Valla a obhájením mandátu primátora hlavného mesta, ale najmä rozdielom, s akým zvíťazil nad druhým v poradí – dlhoročným starostom mestskej časti Nové Mesto Rudolfom Kusým. 

Prekvapila však aj prevaha, s akou členovia jeho volebnej koalície obsadili pozície poslancov jednotlivých mestských častí, ale aj samotného mesta. Vallo konkurenciu takpovediac prevalcoval. 


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.