Václav Faltus opísal súčasnú produkciu a distribúciu kávy skrze skúsenosti s talianskymi značkami, ale aj špekulácie, infláciu a ďalšie výzvy na trhu, ktorým čelia pražiari aj prevádzkovatelia kaviarní na Slovensku aj vo svete.
Václav Faltus, ocenený pražiar a zakladateľ prevádzky Zlaté Zrnko, začal kariéru v kávovom priemysle skôr náhodne ako vášnivo. Jeho cesta k praženiu viedla cez Taliansko, kde ako mladý do roku 2001 študoval na univerzite. Od týchto čias podnikal 14 rokov v IT biznise až pokiaľ sa nerozhodol napražiť si vlastnú kávu.
Na Slovensku však v tom čase nebolo veľa skúsených pražiarov a preto sa rozhodol vyhľadať najväčších talianskych odborníkov, od ktorých získal cenné vedomosti o pražení kávy. Cesta do Talianska mu poskytla základy, na ktorých postavil svoj úspech. Zlaté Zrnko sa dnes pýši tým, že je druhou najväčšou pražiarňou na Slovensku, hneď po Popradskej káve, ktorá má 60-ročnú históriu.