Václav Faltus o finančnej výzve pražiarov na trhu: Slováci si za kvalitu zaplatia

Václav Faltus opísal súčasnú produkciu a distribúciu kávy skrze skúsenosti s talianskymi značkami, ale aj špekulácie, infláciu a ďalšie výzvy na trhu, ktorým čelia pražiari aj prevádzkovatelia kaviarní na Slovensku aj vo svete.

Václav Faltus. Foto: Zlaté Zrnko Václav Faltus. Foto: Zlaté Zrnko

Václav Faltus, ocenený pražiar a zakladateľ prevádzky Zlaté Zrnko, začal kariéru v kávovom priemysle skôr náhodne ako vášnivo. Jeho cesta k praženiu viedla cez Taliansko, kde ako mladý do roku 2001 študoval na univerzite. Od týchto čias podnikal 14 rokov v IT biznise až pokiaľ sa nerozhodol napražiť si vlastnú kávu.

Na Slovensku však v tom čase nebolo veľa skúsených pražiarov a preto sa rozhodol vyhľadať najväčších talianskych odborníkov, od ktorých získal cenné vedomosti o pražení kávy. Cesta do Talianska mu poskytla základy, na ktorých postavil svoj úspech. Zlaté Zrnko sa dnes pýši tým, že je druhou najväčšou pražiarňou na Slovensku, hneď po Popradskej káve, ktorá má 60-ročnú históriu.

Slovenská káva mi nechutila, tak som si napražil vlastnú


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.