Európsky blok sa snaží dobehnúť Čínu. Nie však v hospodárskom raste, ale v špehovaní

Čím viac sa veci menia, tým viac zostávajú rovnaké a jednou z týchto stále sa nemeniacich vecí je mimoriadna „guráž“ Európskej únie zasahovať do súkromia ľudí.

Ursula Von Der Leyenová. Podľa najnovšieho návrhu majú byť zo systému plošného špehovania vyňatí vysokopostavení európski politici. Foto: Profimedia.sk

Zámer plošne špehovať všetku textovú komunikáciu pol miliardy európskych občanov, samozrejme, pod ušľachtilou zámienkou boja proti zneužívaniu detí, je opäť na scéne. Do pondelka 23. septembra sa k tomu mali vyjadriť jednotlivé členské štáty a v októbri by sa o tom malo hlasovať na schôdzke ministrov vnútra EÚ.

Naposledy sa to pokúšali presadiť v júni. A predtým tiež, a predtým tiež, a zakaždým sa to nepodarilo, ale napriek tomu sa návrh opäť vracia na scénu ako odporný prehnitý zombík, ktorý nijako nechce zomrieť.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.