Vallovi poslanci sa postavili prokurátorovi a jeho upozornenie zmietli zo stola

Bratislavskí poslanci sa po lete opäť zišli na rokovaní mestského zastupiteľstva. Na stole ich čakalo upozornenie prokurátora generálnej prokuratúry, ktorý im vyčítal postup pri prijímaní minuloročného zvyšovania daní z nehnuteľností.

Mesto Bratislava chce zvýši daò z nehnute¾ností a poplatok za odpad Množstvo pohľadávok pribudlo za vedenia Matúša Valla. Foto: Jakub Kotian/TASR

Prokurátor Peter Mihál v upozornení konštatoval porušenie zákona o obecnom zriadení. Pri legislatívnom procese prijímania všeobecne záväzných nariadení totiž platia zákonom jasne stanovené pravidlá. A tie boli podľa Generálnej prokuratúry porušené.

Poslanci totiž pri zvyšovaní daní z nehnuteľností vynechali verejnosť. Pôvodný návrh, ktorý prešiel celým legislatívnym procesom a mali možnosť sa k nemu vyjadriť aj miestne zastupiteľstvá mestských častí a rovnako obyvatelia, sa totiž žiadneho zvýšenia daní netýkal.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.