Košický župan Rastislav Trnka si našiel novú záľubu. Vrty

Košický samosprávny kraj dal pred niekoľkými mesiacmi urobiť geotermálny vrt za zhruba dva milióny eur. Zatiaľ nie je využitý, no kraj už chce ďalší vrt za zhruba štyri milióny.

Predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka. Foto: František Iván/TASR Predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka. Foto: František Iván/TASR

Bolože to slávy, keď Košický samosprávny kraj (KSK) začal pred vyše dva a pol rokom s vrtom pri obci Čižatice v okrese Košice-okolie. Župan Rastislav Trnka vidí jeho využitie jasne. Plánuje tam výstavbu geotermálnej elektrárne aj akvaparku.

Ambiciózne ciele pribrzdila správa, že vo vode z vrtu je arzén. To by bol, paradoxne, ešte ten menší problém. Väčším sú Trnkove prehnané predstavy o využití vrtu. Myšlienka sama osebe nie je zlá, ale… Spomínaný akvapark aj geotermálna elektráreň si vyžadujú ťažké milióny. Tie kraj nemá. Natíska sa riešenie vo forme potenciálnych investorov. Lenže zatiaľ o žiadnych nevieme.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.