Najväčšie slovenské prekvapenia v Európe

V prvý októbrový večer privíta Slovan v Lige majstrov Manchester City. Priaznivý výsledok pre belasých je podľa mnohých len v rovine snov a teórií, ale slovenské kluby sa v minulosti postarali o niekoľko pohárových prekvapení.

G. WIEDERKEHR, HORVÁTH, manažer, sportovec, pohár, trofej

Od vstupu Slovana do prvého ročníka pohára majstrov na jeseň 1955 až po jeho terajšie účinkovanie v Lige šampiónov odohrali naše kluby v európskych súťažiach 729 zápasov. Takmer každý z 19 slovenských klubov zažil vystúpenia, ktoré zostali v pamäti fanúšikov. 

Samozrejme, nad všetkými trónia dva zápasy z jari 1969. Víťazstvo Spartaka Trnava nad Ajaxom 2:0 v semifinálovej odvete PEM, ktoré nezmazalo trojgólovú stratu z Amsterdamu a nestačilo na postup finále proti AC Miláno v Madride, a o necelé štyri týždne neskôr triumf Slovana Bratislava nad Barcelonou 3:2 vo finále Pohára víťazov pohárov.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.