Tadej Pogačar – cyklistický fenomén 

„Keďže bude priamy prenos z celých pretekov, možno zaútočím hneď na začiatku,“ žartoval dva dni pred pretekmi Tadej Pogačar. Na MS vo Švajčiarsku dúhovými farbami dokreslil nádherný obraz tohto roka. 

UCI Road World Championships Zurich 29-09-24 Zurich, Switzerland - September 29 : Pogacar Tadej (SVN) of UAE Team Emirat Tadej Pogačas na MS v Zürichu. Foto: Profimedia.sk

Na novej špeciálnej verzii bicykla Colnago s označením V4Rs Tadej a s pop-artovými vzormi (mimochodom, s cenovkou presahujúcou 17-tisíc eur) sa jeho odhodlanie premenilo na jeden z najpamätnejších výkonov cestnej cyklistiky. 

Dokopy sto kilometrov, štyri celé okruhy v okolí Zürichu, šliapal Tadej Pogačar do cyklistickej histórie. Po 50 kilometrov dlhej a úchvatnej sólojazde do nej vošiel. Len Belgičan Eddy Merckx, v cyklistike „najväčší z najväčších“, v roku 1974 a Ír Stephen Roche v roku 1987 dosiahli v jednej sezóne trojkorunu: víťazstvo na Giro d´Italia, Tour de France a majstrovstvách sveta. 

Trojkoruna v šiestej sezóne v pelotóne 


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.