Žilinu čaká veľká vlaková výluka. Do Rajca pôjdu viac ako pol roka iba autobusy

Cestujúcich na železnici v Žiline a okolí čakajú od 1. októbra značné zmeny a obmedzenia. Dlhodobá výluka časti železničnej stanice v meste má trvať do decembra budúceho roka. Za vlaky na prímestskej trati Žilina – Rajec pôjdu do 30. apríla autobusy.

Železnièná stanica Žilina Železničná stanica Žilina. Foto: TASR/Erika Ďurčová.

Dôvodom je pokračovanie modernizácie žilinského železničného uzla, ktorý je dôležitou križovatkou na hlavnej domácej trati Bratislava – Košice. Podľa Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) staré nástupištia č. 1, 1R, 2, 5, 6 a 7 budú uzatvorené pre stavebné práce. Všetky vlaky budú jazdiť po novej časti koľajiska.

„Cestujúcim budú k dispozícii nové nástupištia č. 3 a 4 pre vlaky všetkých smerov okrem Rajca,“ uviedla hovorkyňa ŽSR Vladimíra Bahýlová. Pre regionálne rýchliky z a do Bratislavy (vlaky č. 701 až 716) je určené dočasné nástupište U, ktoré je prístupné z podchodu z Národnej, respektíve z Uhoľnej ulice. „V prípade mimoriadnych okolností môžu byť na toto nástupište presmerované aj iné vlaky,“ priblížila hovorkyňa.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.