Kežmarskí poslanci sa schádzajú, no nestretnú. Podľa primátora tak blokujú rozvoj mesta

V septembri mali kežmarskí zástupcovia mesta rokovať až šesťkrát. Nakoniec sa im podarilo zísť v uznášaniaschopnom počte len dvakrát. Opoziční poslanci časť rokovaní odignorovali.

Kežmarok Ján Ferenčák Primátor Kežmarku Ján Ferenčák. Foto: FB/Mesto Kežmarok

Už prvé rokovanie naplánované 16. septembra sa im podarilo dokončiť až 23. septembra. Hneď po skončení zasadnutia 23. septembra sa mali poslanci zísť na ďalšej schôdzke. Tej sa však nezúčastnila nadpolovičná väčšina, keďže prevažná časť zákonodarcov odišla zo sály. Primátor tak určil ďalší termín stretnutia na sobotu 28. septembra dopoludnia.

Ani na tomto mestskom zastupiteľstve sa nezišiel dostatočný počet poslancov. Hlavný predstaviteľ mesta Ján Ferenčák tak zasadnutie presunul na pondelok 30. septembra dopoludnia, a keďže ani vtedy neprišlo do rokovacej sály dosť zvolených funkcionárov, posunul schôdzu na večer. Scenár sa zopakoval a na zhromaždení nebola ani polovica zákonodarcov. Chýbali zástupcovia KDH a klubu nezávislých poslancov.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.