Šimečka: Demisia Dolinkovej je potvrdením, že Fico už nemá silu poriadne riadiť túto vládu

Predseda Progresívneho Slovenska (PS) Michal Šimečka tvrdí, že v koalícii pribúdajú konflikty a nespokojnosť a premiérovi sa to po roku „riadne rozpadá“.

šimečka Michal Šimečka. Foto: Jaroslav Novák/TASR

„Trojpercentný Andrej Danko zametá so všetkými, pritom nemá poriadok ani vo vlastnom klube, a postupne premiérovi odskakujú poslanci a ministri. Demisia ministerky Dolinkovej je potvrdením toho, že Fico už nemá silu poriadne riadiť túto vládu,“ napísal Šimečka na sociálnej sieti.

Dodal, že Fico nevedel „chorému zdravotníctvu“ pomôcť a spraviť z neho premiérsku tému, iba to „trápenie mlčky celý rok sledoval.“ „A zároveň nemal silu ani ministerku sám odvolať, tak nakoniec musí odísť sama,“ zhodnotil líder PS s tým, že demisia nijako nevyrieši krízu v sektore.

Šimečku zaujíma, ako sa teraz bude koalícia hádať o stoličky, a teda kto voľné miesto po odchode ministerky zdravotníctva obsadí a „čo za to dostane“.

„Toto je posledné, na čo im po pomste, vyšších platoch a rentách zostala energia. Riešiť seba a svoje posty. Žiaľ, ľudia na Slovensku z toho nebudú ani viac zdraví, ani sa im nebude žiť lepšie. Pán premiér, ak Vás to už nebaví, choďte od toho,“ uzavrel Šimečka.

(max)


Zverejnenie americkej inflácie a rozhodnutia čínskej centrálnej banky ovplyvnili trhy, pričom akcie luxusných značiek a technológie zaznamenali rast.
Prejsť na článok
Hoci súčasná forma energetickej pomoci od januára skončí, v oklieštenej podobe by mala fungovať aj naďalej.
Prejsť na článok
Ilavčania sa tešia z nového mosta, ktorý znižuje dopravné preťaženie a zvyšuje bezpečnosť, pričom spája obyvateľov a zlepšuje prístup k službám.
Prejsť na článok
Zvýšenie odvodov z hazardných hier na 37 percent by mohlo štátu priniesť 36 miliónov eur ročne, no zároveň je potrebné riešiť problémové hranie.
Prejsť na článok
Pogačar, s pop-artovým bicyklom, sa stal majstrom sveta v cyklistike po nezabudnuteľnom výkone na MS v Zürichu, kde dominoval v sólo jazde.
Prejsť na článok
Strana Piráti odchádza z vlády po odvolaní svojho lídra Ivana Bartoša, pričom 709 z 894 členov hlasovalo za odstúpenie od koalície.
Prejsť na článok
Na workshope Dragtivism na Slovensku sa objavil 16-ročný účastník, čo vyvolalo protesty a vyšetrovanie, no polícia nenašla dôkazy o mravnom ohrození.
Prejsť na článok
Podľa údajov ICE prekročilo hranicu USA za Bidenovej administratívy viac ako 12 miliónov migrantov, pričom mnohí z nich sú odsúdení zločinci.
Prejsť na článok