Záložňa láka drogovo závislých. Obyvatelia spisujú petíciu na jej zrušenie

V Bratislave akoby sa v poslednom období s drogami roztrhlo vrece. Obyvatelia niektorých častí už toho majú dosť. Spísali petíciu, aby v ich blízkosti zrušili záložňu, ktorá očividne priťahuje problémové osoby. Záložňa si ale myslí iné.

bezdomovec drogové závislý záložna Pri záložni v lokalite Mlynské Nivy v Bratislave už dlhšie evidujú zvýšený výskyt drogovo závislých a bezdomovcov. Foto: Miroslava Pavlíková

Problém s narkomanmi, ktorí majú ťažkosti so závislosťou, trvá v Mestskej časti (MČ) Bratislava-Ružinov v blízkosti Autobusovej stanice Nivy už dlhšie. Vo väčšej miere naň pravidelne upozorňovali obyvatelia v lokalite 500 bytov počas letných mesiacov.

Denne tak pribúdali príspevky od ľudí, ktorí na detských ihriskách, v parku či priamo pred vchodmi bytov nachádzali injekčné striekačky a ihly pre drogovo závislých. Stávalo sa takmer pravidelnosťou, že sa im takíto ľudia vlámali aj do vchodov bytov alebo do áut, v ktorých aj prespali. 

drogy ihly striekačky
Lokalita pri autobusovej stanici v Bratislave čelí drogovo závislým, ktorí nechávajú injekčné striekačky pohodené na zemi. Foto: archív obyvateľov štvrte 500 bytov
drogy ihly striekačky
Mamičky nachádzali v blízkosti detského ihriska v Ružinove striekačky a ihly. Foto: archív obyvateľov štvrte 500 bytov

Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.