Stavia domy zo slamy a hliny. Sen o zdravšom bývaní pretavil do reality

Mladý podnikateľ nás privítal v zrekonštruovanej kamennej miestnosti vidieckeho domu, z ktorej cítiť dušu na míle. V tomto prostredí so svojím tímom vyvíja a vyrába prefabrikované stavby zo slamených panelov, aby ľudia mohli žiť zdravšie.

juraj titulna.jpg orez Juraj Kovaľ patrí medzi prírodných staviteľov pôsobiacich na východe Slovenska. Foto: redakcia

Cesta za rodinnou firmou NATUR BOYS nás zaviedla do známej obce pri Prešove – Záhradného. Úzkou príjazdovou cestičkou sme sa dostali do dvora, v ktorom sa otvorili staré drevenice obklopené vegetačným rajom. Pri jednej z nich nás už s úsmevom čakal Juraj Kovaľ a pozýval nás dovnútra.

Viacgeneračnú rodinnú firmu založil pred vyše dvadsiatimi rokmi Jurajov otec. Spočiatku sa upriamovala na reštaurovanie starožitností. Postupne sa dostali ku kreatívnym interiérom a obnovám starších vidieckych domčekov a starých dreveníc.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.