Mimovládny sektor ukazuje nedostatok právneho povedomia

Trestné oznámenie podané Inštitútom ľudských práv na Zuzanu Ťapákovu pre cenzúru bude odmietnuté. Iba veľmi zriedka možno takto pevne prejudikovať postup polície, no v tomto prípade mimovládna organizácia ukazuje absurdnú neznalosť práva.

Zuzana apáková Vypoèutie kandidátov na post generálneho riadite¾a RTVS Zuzana Ťapáková. Foto: Martin Baumann/TASR

Prostredie mimovládnych organizácií sa nevyznačuje vysokokvalitným právnym servisom, čo sa odráža nielen na ich početne odmietaných trestných oznámeniach, ale aj pri rôznych analýzach, ktoré nemajú oporu v odbornom zhodnotení právnych skutočností.

Príkladom sú závery mimovládnych organizácií použité Európskou komisiou v správe o právnom štáte na Slovensku za rok 2024. Tie boli široko kritizované odbornou verejnosťou za ich zavádzajúce alebo až klamlivé tvrdenia, ktoré nemali oporu v realite ani v právnych normách.

Trestné oznámenie bez trestného činu


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.