Splnená úloha v Baku 

Zvíťazili sme nad Azerbajdžanom 3:1. Napriek nepozerateľnému prvému polčasu, ktorý bol nejasnou správou o tom, čo sme vlastne chceli hrať. 

Snímka obrazovky 2024-10-15 o 5.28.09 Vpravo Dávid Ďuriš (Slovensko) po strelení tretieho gólu v zápase 4. kola C-divízie Ligy národov Azerbajdžan - Slovensko 14. októbra 2024 v Baku v Azerbajdžane. Foto: Pavel Neubauer/TASR

Nebyť oživenia po hodine hry, bol by zápas v Baku hodný len rýchleho zabudnutia. Únava z piatkového súboja so Švédskom dostala mužstvo do kŕča, v akom bolo naposledy v prvom polčase marcovej prípravnej skúšky v Nórsku. Vtedy však nehralo v najsilnejšom zložení.

Fyzická ťažoba zadupala hernú tvár tímu a spôsobila, že sme takmer všetko robili neskoro. Neexistoval účinný pressing, pohyb pri útočení: pri držaní lopty sme hrali so zatiahnutou ručnou brzdou, na istotu, bez myšlienky, letargicky, s množstvom prihrávok dozadu. 

Hra duchov v prvom polčase 


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.