Každou odpracovanou hodinou zvyšuje človek hodnotu svojho kapitálu

Počas veľkej pandemickej inflácie ľudia pochopili, že ich úspory nie sú v bezpečí ani v eurozóne. Začali sa obzerať po možných riešeniach tohto problému.

pexels-olly-3782164 Ilustračné foto: Pexels.com

Mnoho ľudí to začalo skúšať prvýkrát aj s akciami alebo inými cennými papiermi. Čo je to ETF-ko, už vie prekvapivo veľa Slovákov. Inflácia rozbehnutá centrálnou bankou tak bola jednou z najúčinnejších kampaní finančnej gramotnosti. Čo sa týka strát na úsporách zároveň aj najdrahšou.

V toľkom investičnom nadšení rád klientom pripomínam, že okrem ETF-iek treba investovať aj do seba. Znie to ako klišé, ale najmä mladý človek, ktorému sa podarí zvýšiť svoj mesačných príjem čo i len o sto eur, zarobí za život vďaka tomu ďaleko viac, než na verejných akciových trhoch. Akciové trhy sú dobré na uchovávanie a zveľaďovanie zarobeného bohatstva. Na jeho zarobenie je podnikanie alebo práca.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.