Bitcoin má zrejme našliapnuté na prekonanie historického maxima

Zmenáreň CoinEx zverejnila svoju pravidelnú správu o vývoji v kryptomenách za tretí štvrťrok 2024. Takéto reporty nám umožňujú získať odstup od každodenného sledovania kurzu bitcoinu či iného kryptoaktíva.

Cena bitcoinu nakrátko prekroèila hranicu 70.000 USD Ilustračné foto: TASR/DPA

V treťom štvrťroku 2024 sme svedkami značnej volatility bitcoinu, ktorého cena sa pohybovala medzi 50- a 68-tisíc dolármi. To predstavuje vysokú volatilitu. Práve tá je veľkou prekážkou pre začínajúcich dlhodobých investorov, pretože vydržať také vysoké výkyvy bez toho, aby investor prepadol panike alebo eufórii, si vyžaduje veľké skúsenosti s finančnými trhmi a jasné investičné ciele.

Do spotových bitcoinových ETF pritekalo aj v poslednom štvrťroku viac finančných prostriedkov, než ich z nich odtieklo, no objemy teraz rastú pomalšie. Zároveň sme svedkami výpredajov bitcoinových ETF práve v obdobiach vysokej volatility, čo ukazuje, že držať bitcoin dlhodobo je náročné.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.