SĽUK pripravuje vystúpenie s hendikepovanými tanečníkmi. Chcú inšpirovať ďalšie súbory

Tancuj, tancuj, neseď v kúte je spoločný projekt SĽUK-u a Nadácie ADELI. Výsledkom je hudobno-tanečné predstavenie, v ktorom spolupracujú profesionálni tanečníci a tanečníčky a účastníci s pohybovým znevýhodnením z ADELI Medical Centra.

Prvá skúška v centrále SĽUK-u Prvá skúška v centrále SĽUK-u. Foto: ADELI Medical Center

Do projektu je zapojených desať talentovaných účastníkov, z toho traja vozičkári s rôznymi poruchami mobility. Od štvorročnej Saskie, ktorá už prekonala mnoho diagnóz, cez 21-ročnú Janku Mošťkovú – bývalú folkloristku, ktorá ochrnula po prechodenej chrípke, 34-ročného Mareka Kujana, ktorému sa život navždy zmenil po autonehode, až po 41-ročného moderátora Borisa Pršu, ktorý pred rokmi prekonal mŕtvicu. Vyberali ich spoločne na základe kastingu a zaslaných videí.

„Oslovila nás ponuka, ktorá prišla od Nadácie ADELI prostredníctvom ADELI Medical Center. Keď sme videli, ako sa ich pacienti nevzdávajú a bojujú so svojím hendikepom a snažia sa zapojiť do úplne bežných aktivít v rátane pohybu, veľmi nás to inšpirovalo vytvoriť niečo spoločné,“ povedal pre Štandard riaditeľ umeleckej prevádzky Maroš Červenák.

Okrem tancovania mali aj skúšku krojov. Foto: ADELI Medical Center

Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.