Koľko stojí vojna?

Vojna je veľmi drahá záležitosť. Prakticky neexistuje žiadna výnimka. Vojna stojí Izrael a jeho hlavného spojenca, USA, nemalé peniaze. Navyše táto vojna prichádza vo veľmi nevhodnom momente.

kolko_stoji_vojna

Izrael sa práve spamätáva ekonomicky z krízy okolo covidu, zatiaľ čo Amerika už financuje nákladnú operáciu na Ukrajine. Namiesto konsolidácie verejných financií prichádza obdobie ešte väčších ekonomických výdavkov. Táto situácia je dlhodobo neudržateľná. To je hlavný dôvod, prečo Izrael tlačí na pílu.

Než sa pozrieme na konkrétne čísla, je potrebné si uvedomiť jednu vec, možno tú najdôležitejšiu, ktorá ovplyvňuje všetko ostatné: Izrael je technologická, ekonomická a vojenská veľmoc, ktorá sa síce početne nemôže rovnať okolitým arabským štátom, ale vždy sa snažila ich predbehnúť práve v účinnosti svojich prostriedkov.


Prístup k prémiovému obsahu je možný iba pre predplatiteľov. Prihláste sa, alebo si kúpte predplatné.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.