Dúfajme, že Blaha nie je Ficov predskokan

Prečo europoslanec Blaha navštívil Moskvu a oznámil nám odtiaľ s revolučne zaťatou päsťou, že Rusko je stále krásne, múdre a vyspelé a prichádza k nám odtiaľ sloboda?

Blaha_dva Europoslanec Ľuboš Blaha v Moskve. Fotografia prešla digitálnou úpravou. Foto: Telegram

Pretože si to myslí. A pretože si tiež myslí, že na Slovensku si to myslia mnohí ďalší, no práve on si to trúfne povedať nahlas a tým si získava ich sympatie. Nedá sa nevidieť, že pán europoslanec si zakladá na tomto druhu politickej odvahy. 

Možno práve preto mi táto jeho „odvaha“ zarezonovala, keď som si prečítal úryvky z väzenských denníkov naozaj odvážneho politika Alexeja Navaľného, ktoré nedávno uverejnil americký magazín New Yorker. Pripomeňme, že po tom, čo bol tento ruský opozičný politik otrávený novičokom a zázračne sa prebral z kómy vďaka nemeckým lekárom, vrátil sa v januári 2021 naspäť do Ruska s vedomím, že bude pravdepodobne uväznený. Zaistený bol už na letisku a o tri roky neskôr vo februári 2024 umrel v krutých podmienkach ruského väzenia za polárnym kruhom.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.