Provinčný klub medzi elitou 

Girona je tretím súperom Slovana v Lige majstrov. V elitnej súťaži sa objavila celkom nečakane, pričom v sezóne 2023/2024 patrila medzi najprekvapujúcejšie zjavenia veľkých európskych líg. 

Girona Hráči Girony oslavujú gól v zápase Ligy majstrov s Feyenoordom na štadióne Montilivi v Girone. Foto: MANAURE QUINTERO / AFP / AFP / Profimedia

Girona je 100-tisícové katalánske mesto, ktoré bolo známe športovým fanúšikom vďaka basketbalu. Ženský klub sa stal dvakrát majstrom Španielska a mužský, ktorý pred desiatimi rokmi založil slávny hráč Marc Gasol, mal v sezóne 2022/2023 premiéru v najvyššej súťaži.

Mladší brat Manchesteru City 

Futbalový klub má oveľa dlhšiu tradíciu, vznikol už v roku 1930, ale väčšinu existencie sa potácal v tretej lige, alebo v nižších súťažiach. Ešte na jar 1999 hrala Girona v piatej lige a na domáce zápasy chodievali dve či tri stovky divákov.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.