Prehľad trhov: Akcie Netflixu rastú, ľudia sú ochotní platiť za zábavu aj v ťažších časoch

Záver minulého týždňa patril trom udalostiam: zasadnutiu ECB, výsledkom TSMC a Netflixu. Tieto tri udalosti spôsobili, že aj v napätom geopolitickom kontexte akciové trhy rástli. Americké akciové trhy opäť o niečo vylepšili historické maximá.

profimedia-0493348019 Spoluzakladateľ Netflixu Reed Hastings. Foto: Christophe ARCHAMBAULT / AFP / AFP / Profimedia

Izraelská odveta sa opäť neuskutočnila, čo prinieslo úľavu na trhu s ropou. Barel ropy Brent sa predával za 73 dolárov. Cena môže ďalej klesať, ak sa ukáže, že stimuly čínskej centrálnej banky sú nedostatočné.

Mimochodom, Čína zverejnila medziročný rast HDP za tretí štvrťrok 2024, ktorý dosiahol 4,6 percenta. Tento výsledok by mnohé európske krajiny mohli závidieť, ale čínska komunistická strana určite s týmto rastom nie je spokojná. Posledná ekonomická päťročnica počíta s cieľom 5 percent.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.