Rozsudok, ktorý môže Kočnera zbaviť viny

Súdny dvor EÚ vydal rozsudok, ktorý upravuje podmienky vniknutia štátnych orgánov do mobilného telefónu počas trestného stíhania. Toto rozhodnutie bude mať značný vplyv na to, ako budú súdy posudzovať dôkazy z Threemy vo veci vraždy novinára Kuciaka.

Kauza Kuciak a príprava vrážd prokurátorov na ŠTS v Pezinku Marian Kočner. Foto: Pavol Zachar/TASR

V prípade vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej obžaloba pripisuje Mariánovi Kočnerovi, že si smrť novinára objednal prostredníctvom Aleny Zsuzsovej. Tá údajne objednávku posunula Zoltánovi Andruskóovi, ktorý na vraždu najal dvojicu páchateľov Miroslava Marčeka a Tomáša Szabóa.

Obaja vrahovia boli súdom uznaní za vinných, spolu so Zoltánom Andruskóom, ktorý vystupoval ako sprostredkovateľ medzi vrahmi a Zsuzsovou. Andruskó v trestnom konaní usvedčil Zsuzsovú zo zadania objednávky vraždy, a aj na základe jeho svedectva bola Zsuzsová vo veci vraždy novinára neprávoplatne odsúdená na 25 rokov odňatia slobody.

Na snímke obžalovaná Alena Zsuzsová. Foto: Jaroslav Novák/TASR

Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Kliknite na tlačidlo Poslať email a obdržíte odkaz na registráciu. Tým súhlasíte s obchodnými podmienkamiochranou súkromia.