Kollár podpísal reverz: Mám pocit, akoby najväčším problémom Slovenska bola moja hospitalizácia

kollár1 Hospitalizovaný Boris Kollár. Foto: Facebook

Hospitalizovaný Boris Kollár vo svojom novom videu vysvetľuje prečo neporušil zákaz návštev v nemocnici. Vraj ich mal vopred dohodnuté, išlo len o blízku rodinu a boli tam, aby odbremenili personál.

Vo štvrtok boli medializované informácie, ktoré na Kollára nevrhajú najlepšie svetlo. V nemocnici ho podľa výpovedí obsluhujúceho personálu majú navštevovať jeho partnerky.

Pre sprísnené epidemiologické opatrenia sú však návštevy v nemocniciach pre bežných ľudí zakázané. Kollár tvrdí, že všetky návštevy mal vopred dohodnuté a povolené od vedenia nemocnice.

„Vopred som sa s ošetrujúcim lekárom dohodol, že chcem odbremeniť sestričky a personál tým, aby sa nemuseli o mňa 24 hodín denne starať, ale že to za nich urobia štyria alebo piati moji najbližší,“ vysvetľuje.

Podľa jeho slov nešlo o žiadne dámske návštevy, ale o blízku rodinu vrátane jeho brata, ktorá sa striedala v pravidelných intervaloch podľa toho, ako sa s nemocnicou dohodol. „Mal som to povolené, inak by som si to nemohol dovoliť urobiť.“

Kollár tiež poprel tvrdenia o tom, že jeho návštevy nedodržiavali hygienické opatrenia. Podľa neho nosili permanentne rúška, ochranné obleky a nemiešali sa s ostatnými pacientami, pretože tí sa nachádzajú v inej časti nemocnice.

Ospravedlňujem sa, nevedel som, že porušujem pravidlá

Médiá tiež citovali jedného z lekárov, ktorý tvrdil, že Kollárova partnerka chcela, aby jej zdravotná sestra spravila čaj.

„Asi každý z vás bol v nemocnici a viete, že každý pacient má nárok na čaj a vždy mu ho dá sestra a nie školník. Keď mi došiel čaj, poprosil som, aby mi ho priniesli a sestra mi povedala, že tu nie je na to, aby mi varila čaj,“ podáva Kollár svoj opis konfliktu.

Jeho cieľom vraj nebolo porušovať pravidlá, a keby to vedel, priniesol by si vlastný čajník a personál tým nezaťažoval. Podľa svojich slov nemal šťastie na tú správnu sestričku, pretože väčšinu personálu tvoria vľúdni ľudia, ktorí by jeho prosbe vyhoveli.

„Aj tu sú fantastické sestričky, ale vždy sa nájde takáto čierna ovca, ktorá dojem z toho celého pokazí. Aj ja som na takúto čiernu ovcu narazil v tejto nemocnici a je mi to veľmi ľúto,“ uzatvára svoje problémy so zdravotníčkou.

Vysvetlenie našiel aj preto, že jeho návštevy mali chodiť do miestnosti sestier a používať ich riad a osobné veci.

„Niekedy som od bolesti nevedel spať, potom som náhle zaspal a dostal som studené jedlo. Chceli sme to zohriať v mikrovlnke. Keby mi boli povedali, že to nemôžem používať, kúpil by som si vlastnú mikrovlnku. Keď mi povedali, že to nemôžem používať, prestal som s tým a riešil to inak.“

Som predsedom parlamentu 24 hodín denne

Ešte v stredu bol pritom Kollár terčom kritiky kvôli koaličnej rade, ktorá sa napriek protipandemickým opatreniam konala priamo v nemocnici. Verejne ju kritizoval aj minister zdravotníctva a hlavný hygienik, ktorí o nej neboli informovaní.

„Som predsedom parlamentu a politickej strany 24 hodín denne a nie osem. To znamená, že keď vznikla vážna situácia a bolo potrebné stretnúť sa na úrovni lídrov, nemali sme inú možnosť ako spraviť tak v nemocnici,“ pokúsil sa Kollár vysvetliť príčiny stretnutia.

Predseda parlamentu priznáva, že zrejme nešlo o najlepšie riešenie, a preto sa rozhodol do budúcna veci riešiť inak. Z nemocnice predčasne odchádza, aby sa kvôli koaličným návštevám vyhol ďalšej nepríjemnej medializácii. Politické povinnosti podľa neho nepočkajú.

„Mám pocit, akoby najväčším problémom Slovenska bola hospitalizácia Borisa Kollára, preto som sa rozhodol, že napriek tomu, že som tu mal byť podstatne dlhšie, na reverz zajtra odídem.“

Napriek tomu sa predseda vlády všetkým ľuďom ospravedlnil a viackrát prízvukoval, že ich nechcel uraziť.


Ďalšie články