V Krásne nad Kysucou postavia halu na montáž automobilových volantov

Spoločnosť DH Autolead Slovakia plánuje investovať do výstavby približne päť miliónov eur.

muž, volant, auto, rýchlosť Ilustračná fotografia. Foto: Mihai Barbu/Panthermedia/Profimedia

Investor svoj projekt lokalizoval do súčasného priemyselného parku v Krásne nad Kysucou. Firma predložila zámer na posudzovanie vplyvov na životné prostredie (EIA).

„V nových objektoch sa nebude realizovať žiadna výroba polotovarov, ale iba montáž volantov z hotových dielcov a ich následná distribúcia pre rôzne automobilky. Zároveň bude časť haly slúžiť aj ako distribučný sklad súčiastok a komponentov,“ uviedla firma vo svojom zámere.

Predpokladá, že v novej hale bude ročne zmontovaných približne 360-tisíc volantov pre osobné automobily rôznych značiek. Investíciu plánuje v areáli s plochou necelých 10-tisíc metrov štvorcových, pričom samotná hala zaberie necelú polovicu tejto plochy. Denná intenzita dopravy by sa v súčasnom priemyselnom areáli mala zvýšiť o 11 nákladných vozidiel.

V novom závode by malo nájsť uplatnenie 50 zamestnancov, z toho 40 vo výrobnom procese a 10 v administratíve. Investor odhadol investičné náklady na vybudovanie prevádzky na 4,7 milióna eur, pričom so samotnou výstavbou chce začať v budúcom roku.

(tasr)


Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
K ikonickým miestam Košíc, ktoré nielen miestni, ale aj turisti s obľubou navštevujú, patrí najväčší a najstarší trh na Dominikánskom námestí. V sezóne je hotovou pastvou pre oči. Predajcovia ho však nevykresľujú až tak idylicky.…
Prejsť na článok