Bavorská princezná a americký sudca. Ako ich zblížil katolicizmus

Princezná Gloria z Thurnu a Taxisu sa zblížila so sudcom Samuelom Alitom vďaka katolíckej viere a pro-life agende. Podrobnosti popisuje reportáž New York Times.

Princess Gloria von Thurn und Taxis, a 1980s party girl who is now a conservative Catholic with ties to the European far right, at her palace, St. EmmeramÕs, in Regensburg, Germany, Sept. 30, 2024. (Ingmar Nolting/The New York Times) Z princeznej Glorie z Thurnu a Taxisu, ktorá sa v 80. rokoch minulého storočia venovala večierkom, sa stala konzervatívna katolíčka s väzbami na európsku vlasteneckú pravicu. Foto: Ingmar Nolting/New York Times

Princezná meškala na omšu.

Princezná Gloria z Thurnu a Taxisu si cez hodvábny šál a náhrdelník z perál natiahla dlhý tmavý kabát a ponáhľala sa cez stredoveký kláštor, ktorý je súčasťou jej paláca s 500 izbami. Keď prišla do kaplnky, aby sa pomodlila, vonku pršalo a bola chladná jesenná noc v Bavorsku.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Kliknite na tlačidlo Poslať email a obdržíte odkaz na registráciu. Tým súhlasíte s obchodnými podmienkamiochranou súkromia.