Ruský Aeroflot pozastavuje všetky medzinárodné lety. Zostala zachovaná jediná linka

Rusko: Aeroflot doèasne pozastavil lety do Európy Ilustračný záber. Foto: TASR/AP

Ruské aerolínie zastavujú všetky medzinárodné lety. Do jedného štátu sa naďalej z Ruska dostanete. Zostanú zachované aj vnútroštátne lety.

Ruská vlajková letecká spoločnosť Aeroflot v sobotu oznámila, že počnúc 8. marcom pozastavuje premávku na všetkých svojich medzinárodných linkách.

K tomuto rozhodnutiu dospeli aerolínie v čase, keď Moskva čelí sankciám, ktoré Západ uvalil na Ruskú federáciu z dôvodu jej vojenskej invázie na Ukrajinu. TASR o tom informuje na základe správy agentúry DPA.

Vyhlásenie Aeoroflotu o „dočasnom pozastavení medzinárodných letov od 8. marca“ sa odvoláva na nové „okolnosti, ktoré bránia letovej premávke“, avšak zároveň poznamenáva, že všetky domáce trasy zostávajú nedotknuté. To sa týka aj liniek do susedného Bieloruska, ktoré sa tak stali jedinou výnimkou.

V pondelok (28. februára) prestal Aeroflot lietať do EÚ, ktorá pre ruské lietadlá zatvorila vzdušný priestor.

Podľa časopisu Aviation Week majú ruské aerolínie tri štvrtiny strojov v prenájme a väčšinou od európskych spoločností. Uvalené sankcie umožňujú týmto firmám, aby stroje zabavili a odviezli do Únie, dopĺňa portál ceskenoviny.cz.


Ďalšie články