Ďalšia Kočnerova nahrávka. Za sporom o hotel Carlton mal stáť Výboh

Marian K., Michal Mandzák Marian Kočner a jeho advokát Michal Mandzák počas pojednávania v kauze falšovania televíznych zmeniek 11. februára 2020 v Pezinku. Foto: Jakub Kotian/TASR

V piatok uverejnil Štandard článok so zatiaľ neznámymi správami z Threemy, v ktorých Marian Kočner opisoval rolu údajného oligarchu Miroslava Výboha v spore o hotel Carlton. Náš denník zároveň získal nahrávku rozhovoru Kočnera s podnikateľom Erikom Mikurčíkom, kde mu dnes už odsúdený podnikateľ rozpráva o role Miroslava Výboha a jeho syna v tomto spore. Prepis uverejňujeme na konci tohto textu.

Rozhovor podnikateľa Erika Mikurčíka s Marianom Kočnerom sa uskutočnil počas Silvestra 2017 v Kočnerovom Sporthoteli na Donovaloch. Mikurčík pre Štandard potvrdil, že stretnutie sa uskutočnilo medzi štyrmi očami v Kočnerovej pracovni krátko po tom, ako sa s ním na recepcii zoznámil a pozval ho k sebe na rozhovor.

Za Carltonom je Výboh

Kočner s Mikurčíkom na nahrávke vedú spočiatku nezáväzný rozhovor o právnickom prostredí, neskôr sa dostávajú aj ku kauze Carlton. Bývalý spolumajiteľ Carltonu Mikurčík bol na nahrávke zvedavý na Kočnerove informácie o pozadí sporu na súdoch.

Mikurčík toto stretnutie pre Štandard už dávnejšie opísal ako informačne plodné. S Kočnerom sa vraj stretol náhodou a rozhovor s ním neodmietol, keďže sa potreboval zorientovať vo vzťahoch v zákulisí a veril, že Kočner mu poskytne cenné informácie. V tom čase – podľa vlastných slov – ešte netušil, že Kočner stojí na opačnej strane sporu a rozhovor bol len kamuflážou.  

Kočner na nahrávke tvrdí, že do kauzy Carlton sa zapojil aj Miroslav Výboh. Z kontextu vyplýva, že sa v tejto chvíli rozprávajú o role Norberta Bödöra. Tohto oligarchu Kočner podľa obvinení využíval, keď potreboval zariadiť alebo „upratať“ trestné stíhanie. Mikurčík bol totiž obvinený NAKA a práve Kočner v Threeme so sudcom Vladimírom Sklenkom organizoval plán, ako zabezpečiť stíhanie Mikurčíka. Počas rozhovoru s Mikurčíkom sa však Kočner tváril, že v spore nie je aktívne angažovaný a snažil sa vyvolať dojem, že stojí na strane Mikurčíka. 

„Tá aktivita bola len kvôli Výbohovi urobená. A ešte raz hovorím, ja som nechápal, prečo sa ten do toho na**bal, ale už chápem – pretože urobili tú dohodu, proste, že Denník N im dá pokoj.“

Mikurčík na to reaguje, že Výboha vnímal len ako nájomcu v hoteli. Kočner reaguje: „To mladý sa do toho zahryzol bezpečne… [syn Miroslava Výboha Matúš, pozn red.]. Však ten mladý Výboh, čo to je? Veď to nič nevie! … A toto si mladý Výboh zobral ako svoju, neviem, srdcovú záležitosť a on došiel za fotrom, že treba Grundovi, s ktorým sa stretol, a že mu treba pomôcť. Čiže to je mladého robota.“

Hotel Carlton. Foto: Matúš Zajac

Mikurčík následne vyjadruje sklamanie z toho, že sa Výboh postavil na opačnú stranu sporu. „Skôr mohli prísť za mnou. By sme teraz ináč hvízdali po kostole. … My sme vlastne tým chalanom stále vychádzali v ústrety. Furt,“ reaguje Mikurčík, ktorý pre Štandard potvrdil, že sa s Miroslavom Výbohom snažil dohodnúť, aby im v spore o Carlton robil mediátora.

„Od začiatku to bola mladého aktivita. Mladý prišiel s tým, že povedal, že treba pomôcť ESET-u a starý sa až potom pridal, potom do toho zapojili Bödöra, ktorý najprv povedal, že nech s tým idú do p**i, že on s tým nechce nič mať… no ale potom ho presvedčili… A ten Bödör z toho nič nemá, to bola naozaj len služba Výbohovi.“

Ako už Štandard informovali, Kočner tri mesiace predtým v Threeme písal sudcovi Vladimírovi Sklenkovi, že sa stretol s Výbohom ohľadom Carltonu. „Má dať ponuku,“ napísal Kočner sudcovi. O niekoľko týždňov Kočner informuje Sklenku o tom, že „Zoro sa postavil na stranu eseťákov“ a o minútu na to: „Mladý Výboh im robí konzultanta.“

Napriek tomu sa Kočner pred Mikurčíkom tváril, že v kauze sa nijako neangažuje. „Ok a ešte otázočka, kde seba vidíte v tomto?“ pýta sa Kočnera Mikurčík počas silvestrovského stretnutia. „Ale ja nikde. Dajte pokoj,“ reaguje Kočner. „Ako ja mám naozaj problém so všetkými tými ľuďmi, ktorí sú proti vám. Pretože aj mne kedysi vošli do cesty – Kadela [advokát Alexander Kadela z AK Relevans, ktorý zastupuje Mikurčíkovu protistranu, pozn. red.], toho by som uškrtil v lyžičke vody, to je vy**baný ko**t. Ja mám súdny spor so železnicami, kde ten smrad už vytiahol sedem miliónov eur na právnom zastupovaní, kde ja som vyhral prvý stupeň a do**bal mi druhý stupeň, do**bal mi Najvyšší súd, do**bal mi Ústavný súd, dneska som opäť na prvom stupni, do p**i po deviatich rokoch alebo desiatich rokoch.“

Kočner sa tváril, že sa rozišiel aj so Zoroslavom Kollárom: „S ním som sa rozišiel v zlom, takže to máme tak, že kde ja môžem, mu urobím zle, a on, kde môže, mi urobí zle!“

Druhú časť nahrávky, na ktorej Kočner opisuje, ako sa dá na súdoch vyhrať konkurz, s ktorými sudcami a advokátmi sa treba dohodnúť, zároveň rozoberá prípravy na založenie politickej strany a agresívne sa vyjadruje o novinároch, zverejníme, keď budeme mať oslovené aj ostatné dotknuté strany.

Výsluchy sudcov a Kočnera

Ako sme informovali v piatok, vyšetrovateľ inšpekcie počas výsluchu Kočnera a sudcu Vladimíra Sklenku operoval aj so správami z Threemy, ktoré doteraz neboli známe. 25. septembra 2017 sa Sklenka Kočnera pýta: „To stretnutie si mal s Výbohom?“ Z kontextu vyplýva, že sa rozprávajú práve o hoteli Carlton. Na otázku o oligarchovi Kočner odpovie a Sklenkovi potvrdí osobu, s ktorou sa mal stretnúť: „S Výbohom bolo. Má dať ponuku.“

Kočner so sudcom si následne k danej téme posielajú množstvo správ, medziiným sa bavia aj o Výbohovi či Zoroslavovi Kollárovi. 19. októbra 2017 Marián Kočner informuje Sklenku o tom, že „Zoro sa postavil na stranu eseťákov“ a o minútu nato: „Mladý Výboh im robí konzultanta.“ Pravdaže, Sklenka si pred vyšetrovateľom nespomenul, o čo išlo: „Neviem, čoho sa táto správa týkala,“ odpovedal vyšetrovateľovi Ábelovi.

Prehra pri súboji o hotel

Miroslav Výboh sa momentálne ukrýva v zahraničí. Oslovili sme jeho aj jeho syna Matúša cez tlačové oddelenie ich firmy, na našu žiadosť o reakciu ani telefonát nereagovali.

Miroslav Výboh mal o hotel Carlton záujem už dávnejšie. Ešte v roku 2016, keď predchádzajúci majiteľ spolu s bankou hotel predávali vo verejnej súťaži, sa do nej zapojil. Jeho ponuku však tromfol Mikurčík spolu s Grundom a Hrubým, vtedy ešte ako partneri.

Výboha musela táto prehrať bolieť aj vzhľadom na to, že jeho firmy sídlia na šiestom poschodí hotela Carlton. Výboh sa však do manažmentu hotela napokon dostal, keď po odvolaní Mikurčíka a jeho manželky Zuzany Kalmanovej jeho firma Middlecap zabezpečovala pre hotel asset manažment, ktorý predtým riadila práve Kalmanová.

Bývalý šéf Finančnej správy František Imrecze nedávno počas svojej „kajúcnickej“ výpovede zaradil Miroslava Výboha medzi trojicu oligarchov Smeru. Imrecze vypovedal o zavedenom systéme zločineckého riadenia štátu, ktorý „bol v danej dobe štandardom“. Tento výsluch prispel aj k stíhaniu Roberta Fica. Výboh je aktuálne obžalovaný pre trestný čin korupcie. 

Kán a Výboh

Ako sme napísali už v piatok, o role Výboha v celej kauze svedčia aj ďalšie indície.

Niekoľko mesiacov pred inkriminovaným Silvestrom 2017 Kočner ešte len skúmal, na ktorú stranu sporu by bolo pre neho výhodné sa postaviť. V komunikácii na platforme WhatsApp 14. septembra 2017 posiela správu pretekárovi Miroslavovi Konôpkovi ako odkaz pre Rudolfa Hrubého, ktorý sa s Mikurčíkom sporí o hotel Carlton: „Môžeš Hrubému povedať, že už viem, kto stojí za ko**tom, čo ho o**bal,“ píše Kočner. Hanlivým výrazom označujú Mikurčíka.

„CICKA,“ píše Kočner. „INFO JE 100 %“.

Kto sa skrýva pod označením „cicka“? Jeho identita bola odhalená samotným Konôpkom počas výsluchu na inšpekcii pred vyšetrovateľom Ábelom 22. októbra 2020. Ábel sa ho pýtal, koho označili týmto výrazom. „Je to jeden právnik JUDr. Kán,“ odpovedá Konôpka. Ide zrejme o Vladimíra Kána, právnika blízkeho Výbohovi.

Konôpka sa s Kočnerom rozprával aj o zapojení muža, ktorého označujú menom „Mirík V“. Z kontextu vyplýva, že mohlo ísť práve o Miroslava Výboha. Pri otázke vyšetrovateľa, koho označujú týmto výrazom, Konôpka popieral, že by vedel, o koho ide.

Kočner o „Cickovi“ posiela aj ďalšiu správu: „Cicka robil celú prípravu, z tej štvorky, čo už odtiaľ vytiahli, dostal dva. Dá sa to vidieť na tokoch peňazí.“ Zakrátko Kočner doplní: „Len tým pádom im aj NAKA je nak**ot. Lebo sa to celé pripravuje pre Miríka JJJ, hajzli nenažraní,“ dodáva Kočner.  

Pretekár Miroslav Konôpka predtým „dohodil“ stretnutie medzi Rudolfom Hrubým a Marianom Kočnerom, ktoré Hrubý pôvodne zapieral a neskôr sa k nemu priznal.

Štandard oslovil aj Vladimíra Kána, reakcia prišla z jeho advokátskej kancelárie: „Citovanú komunikáciu si vykladáme ako konšpiračné úvahy pána Kočnera, pretože zastupovanie žiadnej strany v spore o Carlton naša advokátska kancelária neprevzala ani sa v ňom nijakým spôsobom neangažovala. Uvedené rovnako platí aj pre osobu Vladimíra Kána či ktoréhokoľvek z našich spolupracujúcich advokátov,“ reagoval Matej Kán z advokátskej kancelárie Ecker-Kán.

Miroslav Výboh (úplne vpravo) na stretnutí s aktuálnym lídrom šampionátu F1 Charlesom Leclercom (druhý sprava) a jeho tímovým kolegom z Ferrari Carlosom Sainzom (úplne vľavo). Foto: Instagram Charlesa Leclerca

Je pravdepodobné, že Miroslav Výboh a jeho syn Matúš sa s Rudolfom Hrubým a Zoroslavom Kollárom poznajú z pretekárskej komunity. Zoroslav Kollár ovládal okruh v Orechovej Potôni, jeho podiel neskôr prevzal práve Rudolf Hrubý, ktorého syn je tiež pretekárom. Aktívnym pretekárom je aj Matúš Výboh. Spolu so svojím otcom majú zbierku drahých pretekárskych áut. Pretekajú spolu v rámci súťaže Ferrari Challenge.  

Grund s Hrubým odmietajú, že by sa v spore takýmto spôsobom angažovali. „Kategoricky odmietame, že by naši klienti, či už súčasní, alebo bývalí právni zástupcovia, iniciovali akékoľvek ovplyvňovanie súdnych rozhodnutí,“ reagovala na naše otázky advokátska kancelária Relevans [jej najväčším spoločníkom je v texte spomínaný JUDr. Alexander Kadela, pozn, red.], ktorá spolumajiteľov Esetu zastupuje.

Mikurčík odmieta, že by Kočnera požiadal o nekalú pomoc. Z Threemy vyplýva, že Kočner naoko sľúbil Mikurčíkovi, že mu na právne zastupovanie dohodí advokáta Mareka Paru. Podľa Kočnerovej komunikácie v Threeme je však vysoko pravdepodobné, že na prelome rokov 2017 už Kočner stál na opačnej strane a stretnutie s Mikurčíkom bolo pre neho len divadlom.

Nahrávka Marian Kočner – Erik Mikurčík

Upozornenie: nahrávka a jej prepis obsahuje množstvo hrubých vulgarizmov.

Prepis nahrávky

Marian Kočner: …No veď uvidíte.

Erik Mikurčík: Dobre.

Kočner: Najlepšie sa s ním debatuje pri jedle.

Mikurčík: Ok.

Kočner: Čiže to je moja rada; on proste je, je ako a už si s ním už dohodnite

Mikurčík: A on do tej zostavy teda myslíte ako Rado teda zapadá.

Kočner: Jeho berte, jeho nezaujíma zostava a on neni v žiadnej zostane nikdy nikde, on poctivo robí výkon práva najlepšie ako vie, on sa nepôjde rozprávať s nikým, on nebude robiť žiaden lobing, on to proste nerobí, ani nikdy nerobil. To, čo je jeho pozitívum je, že on má ešte takého kamaráta, ktorý sa má Miško Mandzák, ktorý – ktorého používa, keď je treba niekde ako druhého, Mandzák má vlastnú kanceláriu a oni obidvaja veľmi dobre vychádzajú s Pištom Harabinom, pretože teraz Mandzák zastupuje Harabina v tej žalobe o 200-tisíc eur voči ja neviem komu.

Mikurčík: Ano, to som postrehol.

Kočner: A Para zastupuje toho druhého, čiže tu sú oni ok a tým pádom aj tým, že robí aj Lexu aj s celou tou starou partiou, ale on neni v žiadnej partii nikdy.

Mikurčík: Ok.

Kočner: On proste poctivo robí tú svoju robotu najlepšie ako vie, hej. Ja som ho, však robí moje dve veci a zažil som ho teda prvýkrát na výsluchu v tej veci, kde teda ja som obvinený pri správe cudzieho majetku, pritom ja som 100-percentný majiteľ firmy.

Mikurčík: To je obdobne u nás.

Kočner: A rozbil vyšetrovateľku do p**i tak, že tá sa skoro rozplakala.

Mikurčík: Ehmm.

Kočner: Ale takto ešte raz – argumentami. Pokazil im celého Ruska.

Mikurčík: Hej.

Kočner: Dokonca im to celé rozbil. Sú nešťastní z toho, lebo museli priznať, že sú chuji.

Mikurčík: No je to v prdeli táto zostava.

Kočner: Oni boli dvaja takí, ešte jeden je dobrý chalan, ale ten je tak nasratý, ten povedal, neviem či už teda potvrdil, že k 31. 12. zloží advokátsku prax, že už proste nechce robiť advokáta, lebo je to bordel.

Mikurčík: Ehmm.

Kočner: A to je Tibor Timár.

Mikurčík: Ehmm.

Erik Mikurčík na snímke z roku 2015. Foto: Martin Baumann/TASR

Kočner: Možno vám to niečo hovorí, je zo Šale, ale jeho na 12 dní zavreli za to, že dobre bránil svojho klienta, jeho nenávideli.

Mikurčík: Kokos.

Kočner: Policajti a prokurátor preto, lebo, lebo vždycky s nimi vy**bal práve na procesných veciach a to bolo – to je pred dvoma rokmi, čo ho na 12 dní ho zavreli do vnútra, no a odvtedy, tak ako poškodilo mu to a povedal, že do p**e už j**e na to.

Mikurčík: To je v prdeli. A tí Bodorovci ako z Bonulu – oni majú teda naozaj ako taký výtlak na tej NAKE, hej? 

Kočner: Hej.

Mikurčík: To sme ako tak začuli, že títo pre nich tiež tlačili to naše obvinenie.

Kočner: Áno.

Mikurčík: Áno?

Kočner: Áno. Ale, takto – nemyslel by som si, že to bolo pre nich. Myslím si, že to bolo urobené pre Miríka. Výboha.

Mikurčík: Aha. Áno, takto až?

Kočner: Hej, Hej. To nebolo urobené pre hentých. Čo Bodor ich má na háku. Ako čo tam? Dali mu tam nejakú robotu tuším.

Mikurčík: Viete čo? Časovo nám to tak vychádza, lebo v podstate na katastri nás zablokovali tak, že nám neprepísali nehnuteľnosť za päť mesiacov s vyfabulovanými dôvodmi, že najskôr, že treba doplniť nejakú špecifikáciu rozostavaných nehnuteľností. To sme doplnili – pritom to bolo pred tým v znaleckom posudku, ktorý bol prílohou. A potom zase niečo vymysleli, že sú tam reliéfy chránené – bol tam jeden taký reliéf chránený, tak toto sme tiež doplnili.

Kočner: To nebola ich robota.

Mikurčík: No, ale časovo nám to tak práve…

Kočner: To nebola ich robota. Kataster vám nezablokovali oni.

Mikurčík: Nie?

Kočner: Nie, nie. Však oni sa do toho namontovali viete kedy? Dva mesiace dozadu [október 2017, pozn. red.]

Mikurčík: Áno, tak?

Kočner: Hej, hej. Nie skôr. Oni tam neboli od začiatku. To ste na omyle. Čiže, to vôbec…

Mikurčík: Ale to obvinenie, vlastne aj pomohlo, že kataster vlastne pozastavil.

Kočner: Áno, ten kataster vám to zablokoval pred tým ešte.

Mikurčík: Áno, ale potom som ja doplnil, lebo ministerstvo kultúry mi dalo, že teda nemá záujem kupovať tie nehnuteľnosti. Takže som mal vyjadrenie, tak som to doložil a žiadal som o prepis a zase nič; hej. A týždeň na to vlastne…

Kočner: To vám spravili J&T-áci.

Mikurčík: Kokos.

Kočner: Kataster. Aby ste toto vedeli. To je ich robota!

Mikurčík: Je ešte niekto v republike, ktorý nezbrojí proti mne?

Spoločný smiech…

Kočner: J&T-áci vám to spravili. A preto aj dneska to má Relevans.

Mikurčík: Ehmm.

Kočner: Pozrite sa, čo sa týka tej trestnej veci z toho oni veľa vody nenamútia, to je proste len na strašenie; hej.

Kočner: Hovorím, čo sa týka nejaké aktivity Nora Bodora – tá aktivita bola len kvôli, kvôli Výbohovi urobená. A ešte raz hovorím, ja som nechápal prečo sa ten do toho na**bal…

Mikurčík: Ehmm.

Kočner: …ale už chápem, pretože urobili tú dohodu proste, že Denník N im dá pokoj. A tak sa aj stalo!

Mikurčík: Ehmm, hej, ok. A ešte otázočka, kde seba vidíte v tomto?

Kočner: Ale ja nikde. Dajte pokoj. Ako ja mám naozaj problém so všetkými tými ľuďmi, ktorí sú proti vám. Pretože aj mne kedysi vošli do cesty – jako Kadela, toho by som uškrtil v lyžičke vody, to je vyje**ný ko**t, kde mám, ja mám súdny spor so Železnicami slovenskej republiky, kde ten smrad už vytiahol 7 miliónov eur na právnom zastupovaní, hej.

Mikurčík: Ehmm.

Kočner: Kde ja som vyhral prvý stupeň a do**bal mi druhý stupeň, do**bal mi Najvyšší súd, do**bal mi Ústavný súd. Dneska som opäť na prvom stupni, do p**i po deviatich rokoch alebo desiatich rokoch.

Mikurčík: Pekne…

Kočner: Ja by som ho uškrtil v lyžičke vody a nemá pravdu, hej.

Mikurčík: Ehmm.

Kočner: A všetci tí ostatní, čo som ich spomenul, proste, Zoro nie je – s ním som sa rozišiel v zlom. Takže to máme tak, že kde ja môžem, mu urobím zle a on kde môže, mi urobí zle.

Mikurčík: Aha, ok.

Kočner: No. A neviem teda, v akej pozícii ste dneska s Kánom, lebo pokiaľ ja viem, Kán bol na vašej strane kedysi, ale dal od vás ruky preč, ak je to pravda, hej? Ale..

Mikurčík: My sme s ním skôr nemali akože vôbec tak toto..

Kočner: Ne? Tak, vidíte to sa narozpráva, že vám to Kán analyzoval a že…

Mikurčík: Ja som práveže skôr počul, že on bol na strane Výboha chvíľu, aj im analyzoval to pre neho, lebo Výboh mal záujem to kúpiť. Hej, v minulosti.

Kočner: To áno, to áno… ale, že potom mal pomáhať vám, to ale ja neviem či to je pravda a ja proste s Kánom mám tiež problém. Hej, lebo Pávek povedal Kánovi, že keď Kočner a Pávková skončia v base, tak mu dá polku Technopolu.  

Mikurčík: Aha.

Kočner: A v zásade, to tie, tie PR články v aktualitách, ktoré tam pľuje taký sopliak 26-ročný, to je Kánova robota.

Mikurčík: Ehmm.

Kočner: A pritom s Vladom sme boli kedysi kamaráti, ku**a a ja som ho prvý klient, keď sa stal advokátom, len jemu je**o, hej.

Mikurčík: Ehmm.

Kočner: Že… tak.

Mikurčík: Takto ako Kánovcov som skôr takto vnímal, že sa až, áno, čiže som mal tiež informáciu, že sa zaujímali, ale mal som informáciu, že kvôli Výbohovi a my akože tiež – ten náš vzťah s Výbohom – ja som ho tam vnímal ako nájomcu, ktorý tam má konzulát, dokonca sme tento rok vítali, minulý rok vítali Monacké knieža spolu, hej, čiže to bola taká protokolárna povinnosť…

Kočner: Ja som toto vôbec nepochopil, a do toho sa nezahryzol starý…

Mikurčík: A to mi tak aj v tak aj vyzerá…

Kočner:…to mladý sa do toho zahryzol bezpečne

Mikurčík: Toto hej, lebo, lebo chalanov tých mladých, ja ich vnímam – oni tak akože dostali od otca nejakú túto agendu.

Kočner: Len sú sprostí do p**i!

Mikurčík: A viacmenej…

Kočner: Však ten mladý Výboh, čo to je? Veď to nič nevie! Hej. A toto si mladý Výboh zobral ako svoju, neviem, srdcovú záležitosť a on došiel za fotrom, že treba Grundovi, on sa stretol s Grundom a že mu treba pomôcť, atď. atď. Čiže to je mladého robota, úplný začiatok je mladého robota.

Mikurčík: Tak to je dokonca také sklamanie, že toto urobil. Skôr mohli prísť za mnou. By sme teraz ináč hvízdali po kostole, no.

Kočner: Ale neviem, prečo to urobil.

Mikurčík: Nerozumiem tomu.

Kočner: Tiež, niekedy ste mu niečo, škaredo pozreli, alebo?

Mikurčík: To vôbec, to musel, z tohto smeru nie, lebo my sme vlastne tým chalanom stále vychádzali v ústrety. Furt. Aj si myslím, že ešte aj to tak akože – vekovo ok.

Kočner: Od začiatku to bola mladého aktivita – mladý prišiel s tým – povedal, že treba pomôcť ESET-u a starý sa potom až pridal, potom do toho zapojili Bödöra, ktorý najprv povedal, že nech idú s tým do p**i, že on s tým nechce nič mať.

Mikurčík: Ehmm.

Kočner: …že nech mu s tým dajú pokoj, no ale potom ho presvedčili.

Mikurčík: Ehmm, no…

Kočner: A ten Bodor z toho nič nemá, hej, to je naozaj. Bola len služba iba tomu Výbohovi.

Mikurčík: Ehmm, riť Paľovu; no dobre… takže dobre…

Kočner: Viete, o vás sa zase hovorilo, že je za vami Fero Hodorovský, s tým sa zase obrátili oni. Čo nemusí byť pravda… Hej.

Mikurčík: Ale aj Eric [Assimacopolous, poz. red.], aj vy, však všetci! Rozprávali, že všetci sú za mnou už…

Kočner: No tak…

Mikurčík: V úplnej zostave…

Kočner: Ja nie som určite 😊

Mikurčík: 😊 Ok. Kokos, analyzovať takúto sféru…

Kočner: Tak viete, nebola to zase malá akcia.

Mikurčík: No to nie, tak ona tá akcia celá mala nejaký vývoj. Však ja som sa vlastne s Hrubým reálne vadil od októbra, my sme nadobudli v auguste a on v októbri došiel, že poďme zmeniť pravidlá. Že Erik ty choď! Nehnevajte sa pán robí však ale vy ste došli do mojej firmy som vaše peniaze nikdy nepotreboval by ste nevstúpili ako equitou, vy ste dali pôžičku. A keď teda nechcete, tak ja vám ju vrátim. Ja už som v Luxemburgu má vybavené že 80 miliónov mám refinancing celého. Ja som jeho peniaze nepotreboval, ja som aj Marošovi hovoril, že vytiahneš si a budeme to tu vlastniť. Hrubý bojkotoval. On proste potrebuje, že keď ja dám také moje. A si tam tlačil nejaké zmeny ako to je teraz – si tam aj presadil takého Kostického – futbalového trénera spravil generálnym riaditeľom – mňa ide proste je**úť. Hej. Že to je akože človek, čo nič nevie, ale absolútne nič. A z ESET-u ho vyhodili pre veľký úspech dvakrát. Ja akože neviem, že či náhodou tam neni niečo viac, lebo ja som navrhoval Hrubému, že viete čo však keď chcete tú zmenu nejakú, tak dajte, či poďte vy so mnou robiť konateľa to aspoň imidžovo dáva zmysel – on: NE! NE!

Kočner: On neni na také veci schopný, on je truľo…

Mikurčík: No truľo s krvavými očami… No a teraz im tí Kadelovci a celá ich zostava robí teda slušnú robotu… No dobre…

Kočner: Tak viete, oni sú – to je pre Kadelu slušná húsenica, viete..

Mikurčík: Áno, áno…

Kočner: Peňazí majú dosť, tam sa fakturuje veselo…


Ďalšie články