Medvedev zverejnil oklieštenú mapu Ukrajiny. Štát je na nej rozdelený hlavne medzi Rusko a Poľsko

Dmitrij Medvedev. Foto: TASR/AP Dmitrij Medvedev. Foto: TASR/AP

Bývalý ruský prezident Dmitrij Medvedev zverejnil na svojom telegramovom účte mapu Ukrajiny, na ktorej jej východná časť smerom od hlavného mesta Kyjev so všetkými južnými územiami okolo Čierneho mora patrí Rusku. Značne rozsiahle časti územia na Západe na nej prislúchajú Poľsku. Siahajú až po mesto Žitomir.

Malé časti územia pripadli aj Rumunsku, konkrétne Vinnycká či Černovická oblasť. Maďarsku patrí bývalé československé územie Podkarpatská Rus.

Pôvodná mapa Ukrajiny v celej svojej pôvodnej územnej celistvosti je podľa Medvedeva víziou o jej svetlej budúcnosti, ktorá sa zrodila v mozgu ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského zasiahnutého psychotropnými látkami.

Ukrajine na značne oklieštenom území zostal iba malý kus územia v okolí hlavného mesta Kyjev označený vo farbách ukrajinskej vlajky. Pri pozmenenej mape bol uvedený krátky text: „Západní analytici sa domnievajú, že to tak skutočne bude,“ uvádza Medvedev. O akých západných analytikov ide, sa už nezmienil.

Nie je to prvýkrát, čo Medvedev svojou rétorikou predčil aj tých najväčších jastrabov ruskej zahraničnej politiky. V priebehu júla pohrozil Ukrajincom, že ak napadnú Moskvou anektovaný Krym, nadíde pre nich všetkých súdny deň, ktorému nebudú vedieť uniknúť.

Mapa Ukrajiny, ktorú zverejnil bývalý ruský prezident Vladimir Medvedev na Telegrame. Foto: Telegram

Ďalšie články