Strana generála Macka mala kongres. Prišla aj Nicholsonová

Mimoparlamentná strana Občianski demokrati Slovenska (ODS) na sobotňajšom kongrese v Banskej Bystrici schvaľovala svoje základné programové východiská a politické smerovanie na najbližšie obdobie. Na tlačovej konferencii o tom po skončení kongresu informoval predseda strany Pavel Macko.

otec syn Martin M Macko hovnoman exkrementy moè Na snímke generál Pavel Macko pred súdnym pojednávaním svojho syna, Martina M. na Krajskom súde v Bratislave 23. mája 2018. FOTO TASR - Pavol Zachar

„Máme vypracovaných 13 programových zámerov pre najdôležitejšie oblasti politického a spoločenského života, pre najdôležitejšie odvetvia, ktoré zabezpečujú život a potreby občanov Slovenska,“ uviedol Macko. Ako dodal, súčasťou kongresu boli aj doplnkové voľby do viacerých orgánov strany.

Na kongrese ODS sa zúčastnilo viac ako 60 členov strany a hostí, ktorí počas verejnej časti vystúpili s príhovormi. Medzi hosťami bola napríklad europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová (nezávislá) či predsedovia mimoparlamentných strán Miroslav Kollár (Spolu), Stanislav Rajnoha (DS) a Viliam Novotný (Šanca).

Strana ODS vznikla transformáciou hnutia Trebišov nahlas koncom roka 2021. „Našou ambíciou je zastaviť rozklad spoločnosti a v spolupráci s partnermi vytvoriť demokratický blok, ktorý nedopustí prepadnutie hlasov demokratických voličov v budúcich parlamentných voľbách,“ skonštatoval Macko.

(tasr, red)


Ďalšie články