Kočnera čakajú druhé Vianoce vo väzení. Venuje sa výrobe vianočných ozdôb

Marian Kočner. Foto: TASR/Jaroslav Novák Marian Kočner. Foto: TASR/Jaroslav Novák

Odsúdený podnikateľ Marian Kočner strávi v poradí už druhé vianočné sviatky vo väzenskej cele v Leopoldove. Na samotke však už byť nemusí. Má voľnejší režim. Dlhé chvíle si kráti výrobou vianočných ozdôb.

Odsúdenému Kočnerovi vedenie leopoldovskej väznice umožnilo zapojiť sa do vianočného programu. Režim v cele sa mu upravil a značne zvoľnil. „Bol preradený z tretej nápravnovýchovnej skupiny s najprísnejším vnútorným bezpečnostným režimom do voľnejšieho oddelenia,“ uvádza týždenník Plus 7 dní s tým, že Kočner je aktuálne umiestnený v cele, ktorú spolu s ním obýva väzeň z Ukrajiny.

Týždenník tiež zistil, že má povolené návštevy, ktoré sa s ním už nemusia rozprávať cez sklo. Najčastejšie ho majú navštevovať advokáti a raz za mesiac jeho dcéry. Kočner údajne celé dni študuje svoje spisy, číta noviny a čulo sa zaujíma o aktuálne politické dianie.

I keď Kočner nepracuje, momentálne sa venuje výrobe vianočných ozdôb a posiela ich ľuďom, ktorí sú mu blízki. K jednej takejto vlastnoručne vyrobenej ozdobe sa týždenník dostal. Ide o farebnú škatuľu so sedemnástimi ornamentmi vyrobených z pásikov farebného papiera.

„Je na nej je nalepená pohľadnica Santa Clausa či Mikuláša s prianím šťastných Vianoc,“ opisuje Kočnerovo dielo týždenník s tým, že to nie je prvýkrát, čo Kočner vyrábal ozdoby. Celofánová hviezda na minuloročnom vianočnom stromčeku pre väzňov bola tiež jeho výtvorom. Okrem toho bolo jednou z Kočnerových kratochvíľ aj písanie básní.


Ďalšie články