Na mieste požiaru v Banskej Štiavnici budú nasadení príslušníci Ozbrojených síl SR i vojenskí hasiči s technikou

Foto: Ján Krošlák/TASR Foto: Ján Krošlák/TASR

Na mieste požiaru v Banskej Štiavnici budú nasadení príslušníci Ozbrojených síl SR i vojenskí hasiči s technikou, informovala hovorkyňa Ministerstva obrany (MO) SR Martina Kakaščíková. Nasadení vojaci by mali pomáhať s vynášaním dokumentov z miestneho archívu, a tiež s vynesením kultúrnych pamiatok z blízkeho múzea pre prípad, že by sa požiar rozšíril.

Na miesto smerujú aj minister obrany SR Jaroslav Naď (Demokrati) a predseda vlády Eduard Heger (Demokrati). „Šéf rezortu obrany je vo veci pomoci s hasením požiaru štyroch historických budov v úzkej koordinácii s Ministerstvom vnútra SR a tiež primátorkou mesta Nadeždou Babiakovou,“ uviedlo MO SR.

Na mieste požiaru sa k nim pripojí aj šéf rezortu vnútra Roman Mikulec a prezident Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Pavol Mikulášek, informovalo o tom Ministerstvo vnútra SR.

V Banskej Štiavnici na Námestí Svätej Trojice horí historická budova nazývaná „Banka lásky“. Na mieste zasahujú hasiči. Na sociálnej sieti o tom informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Banskej Bystrici. „Presná príčina požiaru zatiaľ nie je známa, pravdepodobne však ide o skrat elektrického vedenia,“ uviedla polícia.

(sita)


Ďalšie články