Na kandidátku SNS sa pridáva aj Šimkovičová

Rastislav Holúbek, Martina Šimkovièová, Peter Marèek Na snímke zľava poslanci Rastislav Holúbek, Martina Šimkovičová a Peter Marček (všetci SME RODINA - Boris Kollár) počas 4. schôdze NR SR v Bratislave 17. mája 2016. Foto: Michal Svítok/TASR

Súčasťou kandidátky Slovenskej národnej strany (SNS) pre nadchádzajúce predčasné parlamentné voľby bude aj niekdajšia poslankyňa a súčasná moderátorka internetovej televízie Slovan Martina Šimkovičová.

Na sociálnej sieti to potvrdil líder tejto mimoparlamentnej strany Andrej Danko po tom, ako s informáciou ako vôbec prví prišli novinári z Plus jeden deň.

„Predstavovať ju netreba. Posledné roky bojuje za pravdu v TV Slovan. Jej kolega Peťo Kotlár ide zabojovať tiež. Nehovoriac o Karolovi Farkašovskom, s ktorým roky spolupracovala v televíznych správach. Martinka je veľkou posilou našej kandidátky. Koho by sme mali ešte podľa vás osloviť?,“ pokračoval Danko na Facebooku.

„Andrej Danko mal ako jediný otvorenú kandidátku, na ktorej môžete byť ako nezávislý poslanec. To mi vyhovuje,“ vyjadrila sa o spájaní sa Šimkovičová pre Plus Jeden deň.

Šimkovičová sa po voľbách v roku 2016 dostala do parlamentu ako číslo tri na kandidátke hnutia Sme rodina. Krátko potom však poslanecký klub strany opustila a až do konca volebného obdobia pôsobila v Národnej rade ako nezávislá poslankyňa. 

Štandard oslovil internetovú TV Slovan s otázkou, aký bude jej ďalší osud po odchode dvoch hlavných predstaviteľov. Článok budeme aktualizovať.

SNS sa predtým spojila spojila aj s Národnou koalíciou, stranou Život – Národná strana, KSS a subjektom Slovenský patriot. Ďalšou posilou môže byť politický analytik a šéf agentúry Polis Ján Baránek.

Podľa expertov, ktorých Štandard oslovil v priebehu tohto spájania, má SNS s posilnenou kandidátkou reálnu šancu prebojovať sa do Národnej rady SR.

https://standard.sk/348423/na-dankovu-kandidatku-ide-aj-narodna-koalicia-sns-sa-moze-dostat-do-parlamentu-a-rozhodnut-o-buducej-vlade/

Ďalšie články