Začala sa obnova atletického oválu za 269 000,- eur

V minulom týždni začala obnova atletického oválu v Zátoke pokoja pri starom cestnom moste. Hodnota tejto zakázky je 269 000,- eur.

V minulom týždni začalo mesto s realizáciou obnovy atletického oválu v Zátoke pokoja pri starom cestnom moste.

Erika Ságová, hovorkyňa mesta Trenčín: „Ten atletický ovál vybavíme novým tartanovým povrchom. Zostane v tej dĺžke 250 metrov a bude mať 4 dráhy. Tento areál doplníme o možnosť pre skok do výšky, skok do diaľky, aj pre vrh guľou. Vedľa tohto športového areálu ešte vybudujeme aj 2 multifunkčné ihriská. To menšie bude mať trávnatý povrch a to väčšie tartanový povrch.”

S prácami na obnove atletického oválu sa začalo po tom, ako mestské zastupiteľstvo schválilo navýšenie rozpočtu na realizáciu tohto projektu. Na zastupiteľstve zazneli aj názory poslancov, ktorí s obnovou atletického oválu v tejto forme nesúhlasili.

Richard Medal, poslanec za mestskú časť stred: „Čo sa týka atletickej dráhy Trenčín si zaslúži regulérny veľký atletický okruh.”

Miloš Mičega, , poslanec za mestskú časť sever: „Ak to má byť Zátoka pokoja kde má byť legitímne vybudovaný športový ovál. Potom prosím pekne navrhujem aspoň zmeniť ten názov na Zátoku.”

Pripomienkovali hlavne výšku investície, ktorá je vyčíslená na sumu približne 270 000,- eur. Ďalej to, že v areáli nebude postavené žiadne sociálne vybavenie. Vzniesli obavy aj z možného znehodnotenia areálu pri plánovanej výstavbe cyklotrasy alebo záplavách.

Erika Ságová, hovorkyňa mesta Trenčín: „Čo sa týka zatopenia, tak to by sme naozaj v tom území nemohli nič robiť. To športovisko tam malo už svoje opodstatnenie. Ľudia tam radi chodili behávať. Gymnazisti tam mávali telesnú výchovu. Takže, keď sa vedelo v minulosti využívať, nevidíme dôvod prečo by sa nemohlo aj dnes. Čo sa týka nejakej kolízie s inými budúcimi investíciami z hľadiska komunikácií, tak tento priestor nebude nijakým spôsobom kritický a nebude sa križovať s týmito investíciami.”

Celý areál bude voľne prístupný pre verejnosť a bude sa môcť využívať aj na organizovanie rôznych športových podujatí. Práce na atletickom ovále v hodnote takmer 269 000,- eur realizuje firma Landart a hotové by mali byť o 3 mesiace.


Ďalšie články